استاندار: خراسان جنوبی با چالش نیروی ماهر مواجه است

به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت روز شنبه در کارگروه توسعه مهارت استان با اشاره به حادثه معدن طبس اظهار کرد: همچنین مسایل امینی در معادن باید با نظارت،پیگیری ها، آموزش و مدیریت ملی و استانی جدی تر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت روز شنبه در کارگروه توسعه مهارت استان با اشاره به حادثه معدن طبس اظهار کرد: همچنین مسایل امینی در معادن باید با نظارت،پیگیری ها، آموزش و مدیریت ملی و استانی جدی تر گرفته شود.

وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب به مسئله تولید ادامه داد: یکی از مولفه های بسیار موثر در تولید نقش نیروی انسانی و مهارت بوده که باید در کنار تحصیلات دانشگاهی به آن توجه داشت.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: به کارگیری نیروی ماهر و آموزش دیده می تواند به جهش تولید کمک کند و نیاز بازار از این مسیر رفع شود تا شاهد رونق اقتصادی باشیم.

وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه، نگاه ویژه ای به حوزه آموزش های فنی و حرفه ای شده است گفت: آموزش یک مهارت برای دانش آموز، راه اندازی هنرستان های جوار کارخانه ها، تقویت دروس مهارتی و عملی در دانشگاه ها نیز حایز اهمیت است.

قناعت با اشاره به اینکه فنی و حرفه ای استان برای تمامی اقشار از جمله آموزش و پرورش، دانشجویان، سربازان، کارگران، زندان ها و همه صنوف برنامه مهارتی باید داشته باشد افزود: دستگاه های اجرایی هر نوع کمبود و نیازی که دارند به جای هزینه در بخش خصوصی باید با فنی و حرفه ای تعامل داشته باشند.

وی یادآور شد: فنی و حرفه ای از نهادهای پیشرو بوده و در رفع نیازهای مهارتی می تواند موثر واقع شود.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: برای به روز رسانی تجهیزات کارگاهی در فنی و حرفه ای می توان از ظرفیت دستگاه های اجرایی و اعتبارات ملی و استانی استفاده کرد.

وی اظهار کرد: به روز رسانی دانش مربیان هم در این زمینه حایز اهمیت است چون بر کاربردی شدن آموزش ها اثرگذار خواهد بود.

قناعت بر نیازسنجی بازار از سوی فنی و حرفه ای تاکید کرد و گفت: انتظار می رود نیازهای در حال تغییر حوزه های مختلف رصد شود تا متناسب با سطح ملی و جهانی با اولویت های بومی بتوانیم حرکت کنیم.

وی ادامه داد: کسب مهارت فقط منظور برای حوزه های فنی نیست، بلکه در حوزه های اجتماعی، بازریابی، میراث فرهنگی و کشاورزی هم این مهم باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: رویکرد آموزش های مهارتی صرفا نباید دولتی باشد بلکه از دیگر ظرفیت ها نیز باید استفاده کنیم تا با تعامل سازنده بتوانیم شاهد ارتقای این حوزه باشیم و در رقابت با دیگر استانها عقب نمانیم.

وی گفت: بخش عمده ای از آموزش های مهارتی ورود به محیط واقعی کار است و دانشگاه ها نیز باید به سمت نسل پنجم و آموزش عالی مهارتی پیش بروند تا اشتغال فارغ التحصیلان را بتوان تسهیل کرد.

قناعت با بیان اینکه افراد دارای گواهینامه فنی و حرفه ای در اولویت تسهیلات اشتغال هستند عنوان کرد: برای واحدهای تولیدی که از این افراد استفاده می کنند نیز می توان تسهیلاتی در نظر گرفت.

وی یادآور شد: کارگاه تخصصی هوش مصنوعی نیز باید در استان برگزار شود و نگاه تعاملی در این زمینه حائز اهمیت است.

وی با اشاره به افتخارات اداره کل فنی و حرفه ای استان در عرصه های ملی تاکید کرد: افزایش 27 درصدی آموزش در سال 1402 نسبت به سال ماقبل و کسب رتبه برتر در عملکرد آموزش برای فنی و حرفه ای قابل قدردانی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم گفت: کارگروه توسعه مهارت استان ذیل شورای برنامه ریزی و توسعه استان تشکیل می شود.

مهدی جعفری با اشاره به تصویب کارگاه هوش مصنوعی در کارگروه اقتصادی، اشتعال و سرمایه گذاری استان، گفت: منتظر تخصیص اعتبار هستیم تا هرچه سریعتر این کارگاه را راه اندازی کنیم چرا که از ضرورت ها در استان است.

رئیس دانشگاه بیرجند نیز به دلیل نشست با هیات مدیره دانشگاه در این جلسه حضور نداشت و استاندار خراسان جنوبی مانع صحبت نماینده دانشگاه شد و گفت: در حوزه اجرایی مسئولی بالاتر از استاندار دغدغه ندارد.

قناعت افزود: حضور نداشتن مسئولان در جلساتی استانی در 2 حالت قابل پذیرش است جلسه ضروری در مرکز، یا مهمانان کشوری و نشست با مسئولان کشور داشته باشند.

نظرات

captcha